HK i Norge informerer

1. nestleder Bjørn Mietinen

Enighet med SAMFO om bensin

Partene kom sist fredag til enighet i forhandlingene om Bensinoverenskomsten HK-SAMFO. Likestilling av betingelsene for de organiserte i bransjen var det viktigste resultatet.
 

Les mer
Julehandel2 ill

Jul og arbeidstid

Julehandelen vil for mange handelsbedrifter innebære et behov for endring av åpningstidene og økt behov for arbeidskraft.

Les mer

Aktuelle saker fra HK-Nytt

HK i media

Kampen om Lofoten hardner til

Dragkampen om Lofoten og Vesterålen er i ferd med å gå inn i en avgjørende fase. Miljøbevegelsen er svært nær en seier.

Finanskonferansen 2017

LO Finans har nok en gang gleden av å kunne innby til den årlige Finanskonferansen, som finner sted tirsdag 24. januar 2017 kl 10.00 til 13.00 i Oslo Kongressenter.

Kommunene bør få trålpenger

HADSEL: Fiskeridirektoratet mener kommunene som har fiskeindustri der trålerne har aktivitetsplikt, bør få penger som kompensasjon hvis Havfisk ASA skal slippe forpliktelsene.

Ap-thriller om Lofoten

Det kan gå mot olje-nei for Ap etter at Finnmark og Troms sier nei til konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Forsvarer EØS og frihandel

Et godt trepartssamarbeid forhindrer utenforskap og opprør mot en politisk elite som man så i USA-valget, mener Jonas Gahr Støre. Men han avviser deler av fagbevegelsens motsta...

Vil ha LO-vedtak om oljevern

Handel og Kontor lar seg ikke skremme av LO-lederens utspill om oljeleting i nordområdene. Forbundet vil ha kongressen med på å sikre varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja.

Avviser pliktkommisjonens forslag

HADSEL: Forslagene fra pliktkommisjonen får knapt noe støtte i høringen som er avsluttet.

Hun kan havne i toppledelsen i LO

Tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Gunn Karin Gjul, skal være aktuell som nestleder i LO. To nye nestledere må på plass på LO-kongressen til våren.

Store forbund sikter mot LO-toppen

Både Fagforbundet og Handel og Kontor vil ha en representant i ledertroikaen i LO når kabalen legges til våren.