Nyheter og presse

LO og Virke enige om lønn

Økt lønn på alle minstelønnssatser er resultatet for HKs medlemmer på Virke-området når lønnsforhandlingene mellom LO og Virke ble avsluttet i dag.

Hvem tariffoppgjøret LO-Virke gjelder for

Tariffoppgjøret gjelder ansatte på bedrifter med tariffavtale. Nedenfor følger oversikt på hvilke overenskomster (tariffavtaler) oppgjøret LO-Virke gjelder for.

Streik avverget

LO og NHO ble i dag enige om årets lønnstigning, etter mange timers mekling på overtid.

Meklingen er i gang

I dag møttes LO og NHO hos Riksmekleren. Målet er at mekleren skal legge fram et forslag om lønnsøkning, som både LO og NHO godtar. Forbundsleder Trine Lise Sundnes, er HKs representant i LOs forhandlingsdelegasjon.

Earth Hour – slukk lyset for klimaet!

Hvert år i slutten av mars slukker folk over hele verden lyset i en time for klimaet. Alle medlemmer og tillitsvalgte oppfordres til å delta på Earth Hour lørdag 30. mars kl. 20.30 - 21.30. Slukk lyset en time og være med på denne viktige klimamarkeringen.

Er din bedrift tatt ut i streik?

LO brøt forhandlingene med NHO 14. mars. Det betyr at det blir mekling i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO. Meklingen starter lørdag 30. mars hos Riksmekler. Hvis partene ikke blir enige om Riksmeklerens forslag, blir det streik fra mandag 1. april.

HKer vil bli leder i LO i Oslo

Ingunn Gjerstad er en aktuell kandidat til å overta lederklubba i LO i Oslo. I dag er hun regionleder i HK region Øst og nestleder i en av landets største fagforeninger – Oslo og Akershus HK. Valget av ny leder i LO i Oslo skjer på årsmøtet 25.3.2019.