2018

Ny minstelønn for lageransatte i engrosvirksomheter

HK og Virke er enige om ny minstelønnssats på kr 219,15 gjeldende fra 1. april 2018. - Den nye satsen vil gi et godt løft for våre lagerfolk som jobber på et sentrallager eller på virksomhetens hovedlager, og som leverer varer, sier 1. nestleder i HK, Bjørn Mietinen.

Ingen enighet i forhandlingene med Vinmonopolet

HK og Vinmonopolet startet forhandlingen onsdag 11. april. Natt til fredag konstaterte partene at avstand i enkelte spørsmål var for stor, og avsluttet forhandlingene.

Ingen enighet i forhandlingene i Felleskjøpet

Partene møttes til B-delsforhandlinger i Felleskjøpet Agri SA 17. april. I ettermiddag konstaterte partene at avstanden er stor og at de ikke kommer lenger i forhandlingene. De vil påkalle bistand fra LO Stat og Spekter.

LO og Virke-forhandlingene er i gang

Forhandlingene mellom LO og Virke om årets hovedtariffoppgjør startet i dag. Partene har frist til fredag 27. april med å være ferdige med forhandlingene. Hvis partene ikke blir enige innen fristen, går oppgjøret inn i neste fase, som er mekling.

Det blir ikke streik i Power Porsgrunn

 I dag skrev Power Porsgrunn under på tariffavtalen med Handel og Kontor i Norge (HK). Den varslede streiken fra lørdag 21. april er dermed avblåst.

Forhandlingsløsning i Vinmonopolet

HK i Norge og AS Vinmonopolet ble sent tirsdag kveld enige om en forhandlingsløsning.  Alle får et generelt tillegg på 3 prosent fra 1. april 2018.  Dette er inkludert i tilleggene avtalt i de sentrale forhandlingene (A-delsforhandlignene) mellom LO Stat og Spekter.