HK-leder freder tax-free handelen

Leder i Handel og Kontor, Sture Arntzen, tar nå til orde for at tax-free handelen ikke må rammes av eventuelle endringer åpningstidsloven.

09. februar 1999

Leder i Handel og Kontor, Sture Arntzen, tar nå til orde for at tax-free handelen ikke må rammes av eventuelle endringer åpningstidsloven. Han står i fronten for å bekjempe ulovlig søndagshandel, men han er opptatt av at reisende skal få handle på norske flyplasser, inkludert tax-free. Dette er uttalelser han kommer med, etter at blant annet Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) har sådd tvil om at dersom bestemmelsene om at det er lov å holde åpent på trafikknutepunkter fjernes, så vil handelen på flyplasser også rammes. I alle fall hvis man ikke lager egne unntak for flyplasshandel.
- Vi er klar over denne problemstillingen, og den er også blitt tatt opp under samtaler med departementet, sier Sture Arntzen. Han understreker at det er andre behov for de som reiser med fly, enn for dem som reiser med tog og buss. Det kan godt hende at bagasjen forsvinner når du reiser med fly, og da kan du ha behov for litt av hvert. Da er det viktig, at butikker på flyplasser holdes åpne, påpeker han.