2001

De nye bransjerådene

Dette er de nye bransjerådene slik de ble vedtatt på Representanskapets møte fredag 8. juni 2001.

Bransjedelingen er klar

Representantskapet vedtok fredag 8. juni den nye bransjedelingen av HK. Vedtaket betyr at det etableres fem bransjeråd hvorav to etableres i kombinasjon med en landsomfattende avdeling. I tillegg omgjøres fire nåværende bransjegrupper til bransjeråd.

Invitasjon til kvinnekonferanse

Kvinner på tvers inviterer til landsomfattende kvinnekonferanse i Oslo 22. – 23. september. Overskriften på konferansen er ”Det brutale og grådige arbeidslivet – hva er drivkreftene og hva er mulige mottrekk?”.

New York og Norge - slående likhet

(New York City, 19.06.01) I New York har kun 5500 av mer enn 50 000restaurantarbeidere tariffavtale og dermed organisert i byens restaurantarbeiderforening. Fagbladredaktørene Lene Svenning i Hotel og Restaurantarbeiderforbundet og Vegard Holm i Transportarbeiderforbundet reiser med HKs journaliststipend i USA.

De fagorganisertes valg

Vil vi som fagorganiserte kaste vrak på sykelønnsordningen, AFP, og etter- og videreutdanningsreformen bare for å gi skattelette til de rike, spør Rune Kristiansen og Merete Silåmo fra Handel og Kontor region Nord-Norge i dette innlegget.

A-Presseaviser: Brøt hovedavtalen

Demokraten og Moss Dagblad erkjenner nå at de tillitsvalgte burde vært informert i forkant av beslutningen om færre ukentlige avisutgivelser og færre ansatte.

Først Las Vegas, så resten...

(Las Vegas 28.06.01) United food and commercial workers (UFCW) har satt seg fore å organisere verdens største dagligvarekjede - Wal-Mart. Først i Las Vegas, så skal de ta resten av verden.

HK vant fram i Arbeidsretten

Handel og Kontor i Norge har etter flere års dragkamp med HSH vunnet en viktig prinsippsak i Arbeidsretten. Saken har versert siden høsten 1998.

A-presse-retrett også i Østfoldpressen

Også i Østfoldpressen gikk Handel og Kontor i bresjen for å påklage brudd på hovedavtalen i forbindelse med omlegginger i avisene Moss Dagblad og Demokraten.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?