2001

Sommerferie

Ansvarlige for HKs hjemmesider har tatt ferie, og sidene vil nå ikke bli oppdatert før begynnelsen av august. Redaksjonen i HK-Nytt tar en ukes pause, men kommer tilbake med daglige nyheter fra mandag 30. juli.

Vi ønsker våre trofaste lesere en fortsatt god sommer. I mellomtiden kan dere holde dere oppdatert på nyheter fra fagbevegelsen på http://www.lonytt.no

Kurs for tillitsvalgte om e-handel

Forbundet vil i tiden 21.- 23. september arrangere kurs om e-handel på Sørmarka utenfor Oslo. Alle tillitsvalgte kan søke.

Om juks med sykelønn

-Vi kan ikke utelukke at en eller annen har hatt en baktanke med et spørsmål, men det fins overhodet ingen dekning for en påstand om at medlemmer henvender seg for å misbruke sjukelønnsordninga, skriver faglig sekretær Egil Chr. Bøckmann blant annet i dette innlegget.

Gjør din plikt, krev din rett

-Jeg har inntrykk av at uenigheten først og fremst dreier seg om strategi, og ikke så mye om sakens innhold, skriver Øystein Moen i dette svarinnlegget til Egil Chr. Bøckmann.

Seminar om personvern

Har arbeidsgiver rett til innsyn i ansattes e-post og til å overvåke det de gjør på Internett? Hvilke regler gjelder for kameraovervåking på arbeidsplassen? Dette er noen av spørsmålene Datatilsynet tar opp når de inviterer til seminar om personvern i arbeidslivet.

Valget: -En kamp for faglige rettigheter

Erfaringer både fra inneværende og tidligere stortingsperioder viser at både Høyre, Fremskrittspartiet og sentrumspartiene på mange områder har stått for en politikk som er i mot de fagorganisertes interesser, skriver Lisa Skaret i Braathens funksjonærklubb i dette innlegget.

"Mellom yttringsfrihet og skattelettelser"

-Jeg vil si det så sterkt at ved valget nå står mellom ytringsfrihet og skattelettelser, skriver HK-medlem Bjørn Mietinen, Konserntillitsvalgt i A-pressen ASA i dette innlegget foran valget.

Les også HK-medlem Vidar Lunds innlegg i LO-Aktuelt.

Kurs i omstillinger

Det avholdes kurs i omstillinger i tiden 30. september  –  4. oktober.

Fanemarkering for streikende i HRAF

Hotell- og restaurantarbeiderforeningene i Oslo arrangerer fanemarkering for de streikende ved D/S Louise tirsdag den 4. september kl 10.30 foran D/S Loise
på Aker Brygge

Ungdomskurs i Region Nord-Norge

Ungdomsutvalget i region Nord-Norge avholder kick-off vervekampanje for ungdomskontakter og andre ungdommer under 30.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?