2002

AvtaleGiro for direktebetalende medlemmer

Er du direkte betalende medlem kan du nå ordne betalingen av medlemskontingenten enda enklere. Med AvtaleGiro lar du banken ta seg av betalingen.

Kurs i forhandlingsteknikk

Forbundet vil 3. – 8. mars arrangere kurs i forhandlingsteknikk på Sanner Hotell på Gran, Hadeland.

Gjennomslag for LO

Hovedavtaleforhandlingene mellom LO og HSH ble avsluttet 16. januar d.å. LO er svært fornøyd med at kravet for å opprette tariffavtale er senket fra 30 % til 10 % av de ansatte. Det er et betydelig gjennomslag for et langvarig LO-krav som vil gjøre det lettere å organisere arbeidstakere innen handels- og servicenæringen.

Åpen konferanse 4.-5. mars

Under overskriften ”Rått og brutalt – det nyliberale arbeidslivet” arrangerer aksjonen ”For Velferdsstaten" åpen konferanse i Folkets Hus i Oslo 4. – 5. mars.

Forbundsvist oppgjør

LOs representantskap vedtok i dag (5/2) retningslinjene for tariffoppgjøret 2002. Forbedret kjøpekraft, pensjonsreformer, målrettet innsats for langtidsutdannete LO-medlemmer og garantiordninger er blant de sakene som ble vedtatt.

Fanemarkering mot telenors brutalisering av arbeidslivet

Den 15. februar skal opplysningssentralene på Kongsberg og Askim etter planen legges ned. I den anledning vil EL & IT Forbundet ha en fanemarkering foran Stortinget den 13. februar kl 0830 for å kreve at Telenor gjør om sin beslutning. Telenor kan ennå snu.

Om åpningstidsloven

Handel og Kontors tariffkonferanse i Fredrikstad har merket seg at Kristelig Folkeparti i ren ettergivelse overfor Høyre nå har snudd. De har gått fra å være et verdiparti som skal verne om familien, til å bli et rent markedsparti med siktemål om et døgnåpent samfunn.

Vurderer kontakt med statsråden

Stemningen blant de tillitsvalgte i Funksjonærklubben i Vinmonopolet (FKV) blir stadig mer amper. Siden torsdag 7. februar har de tillitsvalgte nedlagt sine verv. Handel og Kontor vurderer nå å ta kontakt med statsråden.

Lønnsoppgjøret utsettes

De tillitsvalgte i Vinmonopolet som har nedlagt sine verv vil fortsatt ikke gjenoppta disse etter et møte med administrerende direktør Knut Grøholt i går torsdag. Det er imidlertid satt i gang en prosess med sikte på å bygge opp tillitsforholdet igjen.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?