2002

Forhandlingsstart for Standardoverenskomsten

Forhandlingene med NHO om Standardoverenskomsten starter i dag onsdag 17. april klokken 13.00 etter at kravene for første gang i historien ble utvekslet mellom partene rent elektronisk.

Enighet om Standardoverenskomsten

Sent torsdag kveld 18. april ble det oppnådd enighet i forhandlingene mellom HK og NHO om Standardoverenskomsten etter to dagers forhandlinger. Et generelt tillegg på kroner 2,75 per time og heving av garantilønnssatsene med kroner 900,- per måned inkludert det generelle tillegget er det økonomiske resultatet.

Saksøker Kunnskapsforlaget for 2,1 millioner

Syv tidligere selgere saksøker Kunnskapsforlaget for til sammen 2,1 millioner kroner etter at de ble sagt opp høsten 1999. Saken starter i Oslo Tingrett i morgen tirsdag 23. april.

Støtter de streikende med 500.000

Forbundsstyret i Handel og Kontor i Norge bevilget i dag 500.000 til de streikende i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet.

Støtte til de streikende i HRAF

Forbundsstyret i Handel og Kontor vil uttrykke sin fulle støtte og solidaritet med de streikende i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet.

Vil ha boikott av Israel

Handel og Kontor i Norge går inn for boikott av Israel. Det ble vedtatt på forbundsstyremøtet 25. april. Du kan lese hele uttalelsen her.

Enighet i Vinmonopolet

Sent torsdag kveld 25. april ble det oppnådd enighet i forhandlingene mellom Handel og Kontor og Vinmonopolet AS. Alle satsene heves med 5,25 prosent.

Forbedret resultat for landsoverenskomsten

Etter at det oppsto konfliktsituasjon mellom HSH og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) innen grossistsektoren ble det fra Handel og Kontor i Norge tatt initiativ til møte mellom NTF og HSH i våre lokaler. Møtet ga uttelling for NTF og konflikten ble avverget, men også Handel og Kontors medlemmer har fått uttelling.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?