2003

Landsoverenskomsten med SamFo

Det ble fredag 14. mars ført forhandlinger med SamFo vedrørendelønnsutviklingsgarantien per 1. februar 2003. Forhandlingene ble i år ogsågjennomført med bakgrunn i protokollen med SamFo av 30. april 2002.

En ny sammensetning av Stortinget må til!

Foreningen for luftfart og reiseliv (FLR) har vedtatt to uttalelser. Både om Stortingets sammensetning og vilkårene i reiselivsbransjen. Du finner begge uttalelsene her.

Luftfart og reiseliv må tas på alvor

Den internasjonale reiselivsindustrien opplever i disse dager en krise som savner sidestykke i historien. Etter 11. september 2001 har hundretusener av ansatte mistet sine arbeidsplasser.

Regler om permitteringer

I reiselivsbransjen varsles det om omfattende permitteringer. Handel og Kontor går her gjennom reglene som gjelder ved bruk av permitteringer. Og husk at det skal være saklig grunn for å iverksette permitteringer.

Meklingsinnspurt LO/NHO

LO brøt fredag meklingen i tariffoppgjøret og varslet konflikt i LO/NHO-området. En eventuell konflikt vil ramme 26 bedrifter hvor HK har medlemmer. Du finner oversikt over bedriftene her. Vi kommer tilbake med nytt straks det foreligger et resultat av meklingsinnspurten.

Landsmøteslagord for Handel og Kontor

September 2004 går Handel og Kontors landsmøte av stabelen. Med sammenslåingsplaner og tanker om et nytt Serviceforbund i bakhodet, kan dette vise seg å bli det siste ordinære landsmøtet for Handel og Kontor i Norge.

Enighet i NHO-oppgjøret

Natt til torsdag 3. april ble det oppnådd enighet i meklingen NHO/LO. For arbeidstakere omfattet av overenskomster med gjennomsnittslønn under 85% av industriens snittlønn gis et sentralt tillegg på kroner 2,85 per time.

Enighet i NAVO

Tilleggene i lønnsoppgjøret mellom arbeidsgiverforeningen Navo på den ene siden og LO Stat og YS Navo på den andre ble som i LO - NHO - oppgjøret. Du kan hente ned protokollen her.

Vant reisegavekort på 6000 kroner

Kari M. Pedersen vervet 12 nye HK-medlemmer. Nå er hun et reisegavekort rikere og gleder seg til englandstur.

Brudd i HSH-forhandlingene

Etter tre dagers forhandlinger i mellomoppgjøret med HSH (Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon) har LO i kveld brutt forhandlingene.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?