2003

Dom onsdag førstkommende

Klokka 09.00 onsdag 15. oktober 2003 vil det bli domsavsigelse SAS/Braathens-saken i Asker og Bærum tingrett. Domsavsigelsen vil skje i åpen rett.

Lunsj-til-lunsj konferanse på Thorbjørnrud

LO inviterer representanter for forbund, tillitsvalgte i konsern og konserntillitsvalgte til lunsj-til-lunsj konferanse 3.-4. februar 2004 på Thorbjørnrud.

-Svekker oppsigelsesvernet

-Oppsigelsesvernet er svekket, mener Stein Kristiansen, 2. nestleder i Handel og Kontor. -Dommen berører alle ansatte i bedrifter som kjøpes opp, sier Lisbeth Eliasson, forbundsleder i PRIFO.

Vant reisegavekort til 6 000

1. oktober ble det foretatt ny trekning av hovedpremien til HKs vervekampanje. Nils Vegard Johansen fra Tromsø ble vinneren av et reisegavekort til en verdi av 6 000 kroner. Hyggelig å vinne, sier han.

Vil kvitte seg med regjeringa

LOs lange kamp for å kaste regjeringa ser ut til å begynne i Fredrikstad lørdag førstkommende. LOs ungdomsbevegelse har startet arbeidet for flere ungdomsboliger, og i den jobben inngår nemlig å fjerne den sittende regjeringa.

Stortinget må redde AFP

Handel og Kontor i Norge mobiliserer sammen med en rekke andre forbund for å stoppe regjeringens rasering av AFP-ordningen.

Feil å endre loven

Styret i HK-finans har vurdert regjeringens forslag til endring av gavepensjon knyttet til AFP-ordningen i forbindelse med statsbudsjettet for 2004.

Åpent seminar

 

NTL, HK, og LO Østfold inviterer med dette til et åpent seminar fredag 31. oktober klokka 18.30 i Sekretariatssalen (Folkets Hus i Oslo). Seminaret er først og fremst for unge fagorganiserte som deltar på Globaliseringskonferansen.

På de sterkes side

For en tid tilbake var et av Handel og Kontors mange medlemmer i kontakt med oss. Hun jobbet fast 9 måneder i året. Sommeren var hun arbeidsledig med feriepenger og dagpenger fra Aetat. Hver høst startet hun på nytt i samme bedrift. Ordningen het seg selvsagt bare å være midlertidig.

LO utfordres til å finne seg sjæl

- LO og dermed de fleste norske arbeidstakere, står overfor enorme utfordringer som en følge av politisk høyredreining, både nasjonalt og internasjonalt. Fagbevegelsen sliter i en markedsliberalistisk verden hvor ”handelsgrensene” forsvinner, og alle konkurrerer med alle, sa LOs nestleder Finn Erik Thoresen blant annet under Globaliseringskonferansen.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?