2005

Ryanair

Uttalelse fra den Europeiske Transportarbeiderføderasjonens 2. ordinære kongress.

Europeiske transportarbeidere samlet til kongress

Europeisk Transportarbeiderføderasjon (ETF) avholdt sin kongress på Åland 25. 26. mai. Over to dager var mer enn 400 delegater og observatører fra 131 fagforbund i 36 land samlet og diskuterte transportpolitikk i tillegg til at de besluttet ETFs framtidige politikk.

LO med to flyere

LO har laget to flyere i forbindelse med valget, en av dem en opplisting av LO/medlemmenes 10 viktigste krav og prioriterte saker i den store medlemsdebatten.

Fare for streik i RIMI

Det er fare for streik i ICA Nær i Alexander Kiellandsgate 10 i Lillestrøm. Innehaveren av butikken nekter å inngå tariffavtale med Handel og Kontor i Norge (HK). Dette på tross av at det i alle de ansattes arbeidskontrakter heter at tariffavtalen skal følges.

Ingen streik på Ica Nær

Den varslede streiken på Ica Nær på Lillestrøm er avblåst etter at butikkeieren likevel vil inngå tariffavtale med HK.

-Det handler om retten til å bli akseptert som menneske

-Antidiskrimineringsarbeidet i arbeidslivet handler om retten til å bli akseptert som menneske og å bli verdsatt med de ressurser, følelser og den livsstil man har, uten hensyn til forhold som eksempelvis kjønn, etnisk opprinnelse, trosretning eller altså legning. Dette sa 2. nestleder Peggy Hessen Følsvik under sin innledning da faglig nettverk for homofile og lesbiske holdt sin dagskonferanse om homofile og arbeidslivet mandag 20. juni. Du kan lese hele innledningen her.

Outsourcing mindre fordelaktig enn forventet

Outsourcing har vært en kjapp kilde til kvikke besparelser, og de største selskapene var gjerne først. Nå begynner etterpåklokskapen å bre seg blant børsgigantene. Deloitt Consulting, et verdensomspennende konsulentfirma, har lagt fram en undersøkelse.

FLR med nye nettsider

Foreningen for Luftfart og Reiseliv har laget nye og omfattende nettsider. På sidene finner du alt om kurs, tillitsvalgte, foreningens leilighet i Newcastle og annen nyttig informasjon.

God sommer!

HKs nettsider tar ferie fram til 8. august. Vi ønsker alle medlemmer og tillitsvalgte en riktig god sommer, og ønsker deg velkommen tilbake i august! I sommervarmen finner du flere nyheter på www.frifagbevegelse.no, og på www.lo.no. Besøk også www.nyttflertall.no.

LOs rød-grønne valgarmbånd

 

Som en del av valgkampsatsingen har LO lansert rødgrønne armbånd. For Handel og Kontor sin del er det sendt ut 500 av disse til hvert regionkontor. De vil også bli å finne på rød-grønne stands over hele landet.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?