2007

Valgfrihet for hvem?

"Prinsippene som ligger til grunn for pensjonsreformen er at det skal lønne seg å jobbe lengre og straffe seg å gå av tidlig. Dette er motstridene til tanken bak AFP," heter det i en uttalelse fra LO-utvalget i Coop Trondos som oppfordrer til politisk markering 9. mai.

Vi søker administrasjonssjef

Handel og Kontor i Norge er en organisasjon i utvikling, og vi utlyser nyopprettet stilling som administrasjonssjef. Vedkommende skal være administrativt og strategisk ansvarlig for forbundets personalpolitikk, økonomi og IKT-virksomhet. Stillingen rapporterer til forbundets valgte ledelse.

Vant gjennom i PFU

 

HK vant gjennom i sin innklaging av NRK Forbrukerinspektørene.

Enighet med NHO

 

Sent klokken 23.00 ble det oppnådd enighet i mellomoppgjøret med NHO. Det anbefalte forslaget gir alle et generelt tillegg på kroner 2,50 per time fra 1. april. Oppå det gis et lavlønnstillegg på kroner 1,- per time.

Tariffoppgjøret 2007 LO - HSH

Tariffoppgjøret mellom LO og Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) starter med overlevering av krav i dag den 10. april. Det er foreløpig satt av to dager, den 12. og 13. april, til forhandlinger mellom partene.

Vi søker regionsekretær

Til vårt regionskontor i Oslo søker vi regionsekretær. Regionsekretæren skal blant annet gi HKs medlemmer hjelp og støtte i lov- og avtalespørsmål, samt være rådgiver i juridiske saker. Tiltredelse etter avtale.

Enighet i forhandlingene

Det ble torsdag 12. april enighet mellom HSH og LO om mellomoppgjøret for 2007 etter en dags forhandlinger. For HK betyr resultatet blant annet et generelt tillegg på 3,50 per time.

Enighet innen SAMFO

Mandag 16. april ble det etter kort tids forhandlinger enighet i mellomoppgjøret mellom LO/SAMFO.

Enighet i Navo

LO Stat og Navo brukte ettermiddagen godt. Etter rundt seks timers forhandlinger ble de enige om A-delen i årets navo-oppgjør. I penger er resultatet en blåkopi av LO/NHO-oppgjøret.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?