Flåthen diskuterer trepartssamarbeid i Kina

Torsdag 30. september deltar LO-leder Roar Flåthen på en trepartskonferanse i Shanghai i Kina sammen med arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og NHO-sjef John G. Bernander. Fra HK deltar forbundsleder Sture Arntzen.

29. september 2010

Tema for konferansen er trepartssamarbeid og et anstendig arbeidsliv. Konferansen holdes i den norske paviljongen på World Expo 2010. 

-Dette er en viktig konferanse nå som kontakten mellom Norge og Kina øker. LO har hatt samarbeid med kinesisk fagbevegelse i mange år, men det er ikke ofte vi har sjansen til å diskutere med både myndigheter og arbeidsgivere sammen i Kina slik som vi får anledning til her. Jeg har inntrykk av at også kineserne har forventninger til konferansen, sier LO-leder Roar Flåthen. 

Fra kinesisk side deltar en viseminister og visepresidentene for arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene. I tillegg til Flåthen, Bjurstrøm og Bernander, som skal innlede, deltar statssekretær Jan-Erik Støstad for å lede konferansen. To forskere, en kinesisk og Kristine Nergaard fra Fafo, skal holde foredrag. 

Flåthens vil i sin innledning ta opp betydningen av trepartssamarbeid og den norske modellen, sosial dialog, faglige rettigheter og krav om et anstendig arbeidsliv. 

Innlegget på konferansen vil bli publisert på www.lo.no.