Kvinnedagen 2010

Mandag er det 100 år siden ideen om en internasjonal kampdag for kvinners rettigheter ble lansert og vedtatt på et internasjonalt kvinnemøte i København.  Den gangen var det stemmerett for kvinner som var den store kampsaken.  Mange rettigheter er vunnet gjennom de siste 100 årene, rettigheter som vi i dag tar som en selvfølge.

06. mars 2010

Når 8 mars fortsatt er en viktig dag i Norge er det andre saker som står i fokus, i år er kampen for likelønn en selvsagt hovedsak i forkant av årets tariffoppgjør. Fortsatt tjener kvinner i gjennomsnitt omlag 15 % mindre enn menn, fortsatt utdanner kvinner seg til mange de lavest lønnede jobbene og fortsatt er kampen for retten til heltid høyst aktuell for mange av HKs medlemmer. 8. mars er en flott anledning til å markerer disse sakene. Dagen markeres og feires på ulike måter rundt om i landet.

HKs 1. nestleder Peggy Hessen Følvik skal til Bergen for å holde appell, delta på torgmøte og tog. Det blir nok litt feiring på kvelden også, sier hun.  I Oslo skal det deles ut kort og frokosthilsener, og LO skal ha en markering i Folkets Hus. Tilsvarende arrangement er det også mange steder rundt om i landet. Se på sidene til LO for mer info om kvinnedagen.

Vi håper du benytter anledningen til å markere de kvinnepolitiske sakene som er viktige for deg enten du skal gå i tog eller velger andre måter å feire dagen på.  Gratulerer alle kvinner med dagen på mandag ha en flott 8 mars!