Trine Lise Sundnes og Abigail Dungca
Abigail Dungca og Trine Lise Sundnes

Forbundsleder i Handel og Kontor for en dag

Onsdag inntar Abigail Dungca sjefsstolen i Handel og Kontor! Sammen med Trine Lise Sundnes deltar hun på Leder for en dag i regi av Ungt Entreprenørskap.

15. oktober 2014

Abigail Dungca fra Ålesund i Møre og Romsdal har drevet Studentbedrift på skolen. Blant de om lag 12 000 elevene og studentene som driver Ungdomsbedrift og Studentbedrift hvert år, har hun vist seg å være blant de aller dyktigste. Derfor er hun en av 30 elever og studenter som har blitt utvalgt til å være med på arrangementetLeder for en dag.

– Dette blir en dag helt utenom det vanlige! Jeg skal innrømme at jeg er litt nervøs og spent, men mest av alt gleder jeg meg til å lære mer om Handel og Kontor, og å få høre hvordan Trine Lise Sundnes tenker og jobber, sier Abigail Dungca.

Ikke helt frie tøyler

Leder for en dag arrangeres for 12. året på rad, og Sundnes er i godt selskap når hun deltar på arrangementet. I år skal topplederne i blant annet KS, DNB, Flytoget og Telenor bli ”skygget” av unge ledertalenter.

– Abigail får ikke helt frie tøyler i lederstolen, men hun skal få et innblikk i hva jeg som forbundsleder i Handel og Kontor jobber med til daglig. Jeg gleder meg også til å høre om hennes erfaringer som leder i en Studentbedrift, sier Sundnes.

Satser på ungdom

– Vi i Handel og Kontor heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får elevene mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Det ønsker jeg å gi mitt bidrag til, sier Sundnes.

 Ungt Entreprenørskap tilbyr et tyvetalls ulike programmer til skolen - fra grunnskole til masternivå. Forrige skoleår bidro over 30 000 personer fra arbeids- og næringsliv inn i organisasjonens ulike aktiviteter.

Roser norske toppledere

– Det er disse ungdommene som skal finne løsninger på samfunnets største utfordringer og bringe det norske samfunnet inn i framtiden. Jeg blir rett i ryggen og veldig glad når jeg ser viljen blant norske toppledere til å stille opp for å gi dem oppmuntring og ballast på veien, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Det er bred politisk enighet om at entreprenørskap i utdanning er en riktig vei å gå for å gi unge etterspurte kompetanser og kvaliteter. Et samlet Storting står bak den nasjonale satsingen på entreprenørskap i utdanning. Satsingen har vært støttet av alle regjeringer siden Bondevik II-regjeringen lanserte en egen strategi for feltet i 2003. Arbeidet er forankret i flere departementer.