1. nestleder Bjørn Mietinen

Streiken avblåst:

Fullt innsyn i lønn for ansatte i arbeiderbevegelsen!

Tirsdag kveld kom partene til enighet om et resultat. – Dette er en viktig seier for oss. Vi vil i framtida få fullt innsyn i all relevant lønnsstatistikk for hele området, sier forhandlingsleder Bjørn Mietinen. 

25. november 2014

En historisk streik for de ansatte i arbeiderbevegelsen er dermed avblåst.

I tillegg til fullt innsyn i lønn, kom partene til enighet om å heve de laveste lønnstrinnene fra 28 til 45 med kr 12 000,- og de høyere lønnstrinnene fra 46 og oppover med 2,9 %. Dette betyr at de lavest lønte får en høyere prosentvis uttelling sammenlignet med de høyest lønte.

- HK har gjennom denne streiken vist at vi tar kampen for våre medlemmer uansett hvilken arbeidsgiver vi møter, sier Mietinen. 

Alle HK-organiserte, både de som har vært ute i streik og de som har støttet opp om streiken, har all grunn til å være stolte. De har stått løpet ut og vist at HK er et forbund som våger, der andre tier. 

Tilleggene gis med virkning fra 1.6.2014.

Forhandlingsutvalget anbefaler medlemmene å stemme ja til oppgjøret mot 2 stemmer. Oppgjøret går nå ut på uravstemning til medlemmene, mer informasjon vil bli sendt ut sammen med uravstemningsmateriellet. Frist for å meddele AAF resultatet av uravstemningen er 16. desember.

Protokollen kan lastes ned i sin helhet annet sted på siden.