Illustrasjonsbilde pensjon

Nasjonal pensjonskonferanse

LO-forbund i privat og offentlig sektor går sammen om pensjon

27. oktober 2015 arrangerte HK, Fagforbundet, NTL og NAF felles Nasjonal pensjonskonferanse. Presentasjonene fra konferansen er nå tilgjengelige. 

22. oktober 2015

De fire LO-forbundene inviterte til Nasjonal pensjonskonferanse 27. oktober 2015. Regjeringens signaler om likere pensjon i offentlig og privat sektor er bakgrunnen for tettere samarbeid.

Konferansen samlet mer enn 200 tillitsvalgte, statsråder, ungdomspolitikere, forskere og pensjonseksperter til innledninger og debatt. Budskapet var "Din pensjon, din fremtid".

Robert Eriksson har uttalt ønske om mer harmonisering av pensjon i offentlig og privat sektor. - Vi frykter at det vil bety dårligere tjenestepensjonsordninger i offentlig sektor, fremfor et løft i ordningene i privat sektor, sier Bjørn Mietinen og Mette Nord.

Pensjonskonferansen var ment å få særlig unge til å engasjere seg. Det er deres fremtid det står om og pensjon vil bli en av de viktigste sakene ved neste års tariffoppgjør.  Målet til fagbevegelsen er brede pensjonsordninger, likepensjon og et pensjonsnivå som alle kan leve av.

Det kan bli dagens unge som må ta regningen for pensjonsreformen. - Pensjonstoget til fremtiden står på perrongen.  Dersom de unge ikke engasjerer seg nå, lar de kanskje toget gå fra seg og i en retning ingen av oss ønsker, avslutter Erna Hågensen og John Leirvaag.