2016

Ordna lønns- og arbeidsvilkår – ditt valg

HK lanserer Ordna forhold – appen for deg som vil handle på steder med tariffavtale. For HK-medlemmer gir det en unik mulighet til å støtte ordna lønns- og arbeidsvilkår for andre HKere.

HK under Arendalsuka 2016

HK i Norge arrangerer og deltar på en rekke spennende debatter og aktiviteter under Arendalsuka i år. Vi starter opp med grillfesten "Nullvisjon for varehandelen" og deltar ellers på debatter i regi av LO-familien og Virke. Nedenfor følger oversikten på alle våre aktiviteter.

Enighet om Bensinstasjonsoverenskomsten

Det ble i dag enighet i forhandlingene mellom HK og NHO om Bensinstasjonsoverenskomsten. Økning av 6-årssatsen på ansiennitetsskalaen og bransjetillegg på kroner 1 var de viktigste resultatene.

Gjennomslag for varehandelen

– Regjeringen har nå valgt en kunnskapsbasert tilnærming til Norges største yrkesgruppe. Det er en politisk seier for alle de 370.000 menneskene som jobber i varehandelen, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes.

Brudd i forhandlingene med SAMFO

Etter en pause på fire uker i forhandlingene mellom HK og SAMFO om overenskomst for Coop Norge SA, Coop Norge Handel AS m.fl. konstaterte partene i kveld brudd. 

HK Leder – et eget tilbud til ledere

HK har en del ledere og mellomledere blant medlemmene våre. Disse har behov for trygghet som arbeidstakere og har etterspurt et eget tilbud fra HK. Nå har HK etablert tilbudet HK Leder for denne gruppa.

Brudd med Vinmonopolet

Forhandlingsutvalget i LO Stat har i dag konstatert brudd med Spekter. Dette betyr at Vinmonopolet vil gå til mekling, med fare for streik.

Ingen enighet med Vinmonopolet

Det ble ingen enighet med Vinmonopolet under dagens forhandlinger mellom LO Stat og Spekter. Det betyr at alle faser av forhandlinger nå er gjennomført. Endelig beslutning om brudd vil nå bli tatt av forhandlingsutvalget i LO Stat på fredag.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?