2016

Enighet med NHO

Handel og Kontor i Norge (HK) og NHO kom i dag til enighet om Standardoverenskomsten. Heving av satsene og et partssammensatt utvalgsarbeid som blant annet skal se nærmere på hvordan lokalt samarbeid kan styrkes, var de viktigste resultatene.

Fortsatt uenighet i Vinmonopolet

Det ble i dag brudd i bistandsforhandlinger med Vinmonopolet. Hovedårsaken er uenighet om pensjon. Oppgjøret går nå til fase tre-forhandlinger mellom LO-stat og Spekter. 

Forhandlingsstart for Standardoverenskomsten

Tarifforhandlingene mellom Handel og Kontor og NHO for Standardoverenskomsten starter i dag den 2. mai kl. 10. Det er satt av to dager til forhandlingene, som etter planen skal avsluttes 3. mai.

Enighet med Felleskjøpet Agri SA

Fredag 29. april kom Handel og Kontor i Norge (HK) og Felleskjøpet Agri SA til enighet i B-delsforhandlingene.

Gratulerer med dagen!

1. mai er arbeidernes internasjonale kampdag og årets slagord er "Arbeid til alle".

Enighet med Finans Norge (FNO)

LO /HK/Postkom og Finans Norge ble i dag enige i forhandlingene om Sentralavtalen. Generelt tillegg på alle lønnstrinn, lønnsløft for de som ligger på de laveste trinnene og partssamarbeid for likestilling er de viktigste resultatene. 

1. mai er arbeidernes internasjonale kampdag

HKs ledelse skal være hovedtalere på 1. mai i år. Her får dere kort bakgrunnen for hvorfor vi markerer 1. mai, innholdet i årets hovedparole "Arbeid til alle" og tilslutt oversikten på hvor ledelsen skal i år.

HK er initiativtaker til Søndagsplakaten

I en pressemelding i går forsøker Rema 1000 å fremstille det som om Norgesgruppen og Virke er initiativtaker til Søndagsplakaten. Dette medfører ikke riktighet. HK forutsetter at seriøse aktører ikke setter ansatte til å utføre lovbrudd.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?