2016

Brudd i Vinmonopolet

Det ble i dag brudd i forhandlingene med Vinmonopolet. Hovedårsaken er uenighet om de ansattes pensjon. Oppgjøret går nå til bistandsforhandlinger.

Søndagsplakaten skal gi lik praksis i butikkene

Loven om søndagsåpne butikker kan gi opphav til uklarhet og tolkning innen dagligvare. Handel og Kontor og Virke dagligvare har derfor utviklet Søndagsplakaten, som skal sikre lik praktisering blant kjedene.

Enighet med SAMFO om Lederoverenskomsten

HK og SAMFO ble i dag enige i forhandlingene om Lederoverenskomsten. Heving av basislønn og kartlegging av leder- og butikksjefslønninger i Coop er de viktigste resultatene.

Uenighet med SAMFO om Landsoverenskomsten

Det ble i dag brudd i forhandlingene om tariffavtalen for butikkmedarbeiderne i Coop. Hovedårsaken til bruddet er uenighet om lønn under sykdom og foreldrepermisjon. Oppgjøret går nå til mekling.

Alle Experts tariffavtaler videreføres

I dag kom Handel og Kontor og Expert til enighet om at tariffavtalene i 23 butikker/hovedkontor videreføres i sin helhet. Streikefaren er dermed avblåst. – Dette er en viktig seier for det organiserte og seriøse arbeidslivet, sier 1. nestleder i HK Bjørn Mietinen.

Enighet mellom HK og Virke

HK og Virke ble i dag enige i forhandlingene om Landsoverenskomsten med bransjeavtaler.  –Jeg er glad for at vi har kommet fram til et resultat som gjør at alle får et generelt tillegg og at vi har lagt en ekstra krone på det lønnstrinnet som treffer de store kvinnegruppene, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?