20170804 notodden blues
Fra venstre:Lars Johnsen og Bjørn Sandnes NTF, Janne Hegna MFO, Kjetil Andersen HK og Terje Norschau FLT.

Handel og Kontor på Notodden Bluesfestival

HK og flere LO-forbund er også i år representert på Notodden Bluesfestival med konseptet "Somliga går med trasiga skor". Denne helgen går faglige rettigheter og bluesmusikk hånd i hånd

04. august 2017

Bluesentusiast og faglig sekretær i HK, Kjetil Andersen, sitter i styringsgruppa for konseptet "Somliga går med trasiga skor", og har vært involvert med festivalen i flere år.

– Bluesfestivalen handler ikke bare om god musikk, men også solidaritet. I år avholder vi 16 gratiskonserter der vi samler inn penger til Norsk Folkehjelp. Kronen på verket blir i år søndagens solidaritetskonsert med Bjørn Eidsvåg, sier Andersen.

Da bluesen inntok Notodden i organiserte former og etterhvert ble til den prestisjetunge merkevaren Notodden Bluesfestival, var avindustrialiseringen av Notodden et viktig element. Omstillingen fra industriby til kulturby er en fortelling med sterk symbolkraft.

– Arbeiderbevegelsen og LO-miljøet har gjennom hele historien stått sterkt her, og det er en av grunnene til at LO og LOs forbund hvert år er engasjert i bluesfestivalen. De 67 samarbeidspartnerne i LO-forbunda som møtes på denne arenaen hvert år representerer et godt eksempel på hva fagbevegelsen kan få til med kameratskap, kultur og solidaritet, avslutter Andersen.