2020

Fyll på med kompetanse

Koronasituasjonen har satt det norske arbeidslivet i en ekstrem situasjon, og mange vil trenge ny og oppdatert kompetanse for å fortsatt kunne stå i jobb. Gjennom bransjeprogrammene tilbys nå et stort utvalg av gratis utdanningstilbud. 

Tilbake til jobb

Arbeidsgiver er pliktig til å kalle tilbake permitterte ansatte hvis de har mulighet til å sysselsette dem igjen.

Frykter du oppsigelse?

Det er mange permitterte som frykter at jobben kan bli borte. Sjekk dine rettigheter!

Endring av fastsatt ferie

Kan korona være gyldig grunn for at arbeidsgiver kan flytte ferien din? Det korte svaret er ja, i noen tilfeller.  

Hva gjør jeg hvis bedriften går konkurs?

Dersom en virksomhet ikke har nok midler til å betale utgiftene sine, slås den konkurs. Også i normale tider skjer dette, blant annet på grunn av høy konkurranse og stort prispress. Nå er faren for konkurser ekstra stor. Her kan du lese om hva som skjer hvis bedriften du jobber på skulle gå konkurs.

Koronasjekkliste

HK har sammen med Arbeidsmiljøsenteret laget en oversikt over plikter og rettigheter for sikkerhet rundt korona, og med denne en sjekkliste for arbeidsplassen. 

Ta fri i påsken

Vi håper alle får en fin påske i disse urolige tidene. 

Medlemsråd om personlig økonomi

Mange av medlemmene våre opplever nå noe av det verst tenkelige. Jobben og inntekten blir borte. Her er noen råd hvis du er bekymret for økonomien din. 

Hvordan påvirker koronasituasjonen deg som lærling?

I den situasjonen vi står i nå er det mange bedrifter som må permittere sine ansatte. Av samme grunn klarer de heller ikke å følge opp lærlingene sine. HK har mottatt henvendelser fra mange bekymrede lærlinger under opplæring om hvilke regler som gjelder. Her har vi samlet en del informasjon.

Kompetansetilbud reiseliv

For mange vil det ta tid før man kan vende tilbake til full jobb. Ønsker du å benytte  muligheten til å bruke ledig tid til å utvikle ny kompetanse? Her er mange relevante tilbud som kan passe for deg.