2020

Medlemsråd om personlig økonomi

Mange av medlemmene våre opplever nå noe av det verst tenkelige. Jobben og inntekten blir borte. Her er noen råd hvis du er bekymret for økonomien din. 

Hvordan påvirker koronasituasjonen deg som lærling?

I den situasjonen vi står i nå er det mange bedrifter som må permittere sine ansatte. Av samme grunn klarer de heller ikke å følge opp lærlingene sine. HK har mottatt henvendelser fra mange bekymrede lærlinger under opplæring om hvilke regler som gjelder. Her har vi samlet en del informasjon.

Kompetansetilbud reiseliv

For mange vil det ta tid før man kan vende tilbake til full jobb i reiselivet, og reiselivet er også en bransje i endring. Ønsker du å benytte  muligheten til å bruke ledig tid til å oppdatere deg og utvikle ny kompetanse? Her er mange relevante tilbud som kan passe for deg.

Kompetansetilbud detalj- og faghandel

Det stilles nye og flere krav til kompetanse, særlig innen netthandel og digital markedsføring, og ikke minst smittevern. De gratis kursene er både for deg som nå er permittert eller arbeidsledig, eller for deg som er i jobb, men ser at bransjen er i omstilling. Nå har du mulighet til å skaffe kompetanse bransjen etterspør framover.

Hva skjer med pensjonen når du er permittert?

For å forhindre at du skal få dårligere pensjon fordi du er permittert har LO og HK bedt om nye midlertidige pensjonsregler. Regjeringen kom i dag 3. april med forslag til nye og bedre pensjonsregler for permitterte.

Videreutdanningstilbud til deg som jobber i varehandelen

Vil du lære mer om digitaliseringens effekt på varehandel og hvordan du kan innovere i egen virksomhet, utvikle din egen digitale forretningsmodell, og bidra til fremtidens digitale varehandel er dette studiet for deg. 

Investering – ikke støtteordning

Tankesmien Agenda lanserte i dag, 25. februar 2020, rapporten "En kompetansereform som virker". Rapporten sier at trepartssamarbeidet er den viktigste drivkraften for at noe skal skje.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?