1. nestleder Elisabeth Sundset
Forhandlingsleder og 2. nestleder Elisabeth Sundset anbefaler medlemmene å stemme ja til resultatet.

Tariff 2020

Enighet mellom HK og AAF

HK i Norge og Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening (AAF) ble i kveld enige om årets oppgjør, som gjelder medlemmer som jobber i bedrifter som følger Landsoverenskomsten mellom HK og AAF. 

26. november 2020

Den økonomiske situasjonen
Svært mange ansatte på denne overenskomsten fikk ett lønnstrinn i økning fra 1. januar 2020. Dette var fordi det ble gjort endringer i lønnstabellen i forrige oppgjør. Økningen utgjorde 1,6 % på rammen allerede før forhandlingene hadde startet. Før forhandlingene har partene beregnet lønnsvekst som har gitt totalt sett 2.7%. Her ligger det glidning på 0.2%, et overheng på 0.9%. 

- Vi har fokusert på de prioriterte kravene våre. Mye av det økonomiske har ligget til grunn etter forhandlinger i 2018, sier forhandlingsleder og 2. nestleder i HK, Elisabeth Sundset.

Pensjon har vært viktig for oss
Et viktig krav til oppgjøret var at all lønn skulle gi opptjening av tjenestepensjon, også kjent som pensjon fra første krone. 

- Her har vi kommet nærmere målet vårt med at vi nå har fått på plass en anbefaling om at pensjon fra første krone skal gjelde alle bedrifter, sier Sundset.

Nå skal medlemmene stemme
Nå er det medlemmenes tur til å stemme ja eller nei til resultatet av tariffoppgjøret.

- En enstemmig forhandlingsdelegasjon anbefaler medlemmene å stemme ja, sier Sundset.

De medlemmene som disse forhandlingene gjelder får tilsendt informasjon på e-post i løpet av uka som kommer. Fristen for å stemme står i e-posten.

Vanskelige ord og uttrykk?
I FriFagbevegelse sitt tariffleksikon er de vanskelige og viktige ordene forklart.